Vijesti

U toku modernizacija risanske bolnice

Elitnog turizma nema bez dobre zdravstvene podrške, u čijoj osnovi su savremeno opremljene medicinske ustanove, ocijenio je dr Vlado Popović, novoimenovani direktor Specijalne bolnice "Vaso Ćuković" u Risnu.

Popović je Radiju Kotor kazao da je nedavno bolnica dobila najsavremeniji operacioni sto i najavio nabavku najnovijeg skenera i operacionog mikroskopa, kao i rekonstrukciju i modernizaciju operacionog bloka sa intenzivnom jedinicom.

"Crna Gora je danas prepoznata kao značajna turistička destinacija, a risanska bolnica je u takvim okolnostima još opterećenija. Sezona je u jeku, a pored nabavke nove opreme čeka nas i značajan posao na uređenju prostora bolničkog kruga, fasade, rekonstrukcije prijemnog bloka", kaže Popović, ističući i značaj "prvog utiska" i cjelokupnog ambijenta ovakvih i sličnih ustanova za pacijente.

U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Fondom zdravstva risanska bolnica će pomenuti "Tošibin" skener dobiti za mjesec dana, dok je najsavremeniji operacioni sto montiran prije nekoliko dana.

"Ortopedija i neurohirurgija su najskuplje grane medicine i teško je pratiti taj korak sa svijetim. Klinički centar Crne Gore je svakako najveća i najopterećenija ustanova koja je za godinu i po dobila tri miliona donacija, pa zato apelujkem da se u tom smislu prepozna i risanska bolnica kojoj gravitira stanovništvo cijele Crne Gore", kazao je Popović.

Kada je riječ o magnetnoj rezonanci, kaže da je to svakako tema za razmišljanje, ali da trenutno ima drugih prioriteta.

"Ovdje su godinama rađeni najteži opearcioni zahvati, zato moramo stvoriti uslove da nijedan pacijent neurološki i neurohirurški – ortopedski, ne napusti granice ove zemlje", kazao je Popović.

On je najavio podizanje nivoa saradnje Medicinskog fakulteta u Beogradu i Specijalne bolnice "Vaso Ćuković".

©2020 Bolnica Risan. All Rights Reserved. GRAVEX, Bar

Search